Hieronder vindt u een selectie van onze bakrecepten. Natuurlijk hebben we nog meer recepten. Daarvoor kunt u terecht in onze molenwinkel.

Volkorencake

U heeft nodig:

  • 250 gram volkorenmeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 3 á 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

De boter met de suiker romig kloppen. Daarna één voor één de eieren erbij kloppen. Meng het meel en de bakpoeder goed door en voeg dit in gedeelten toe aan het mengsel van suiker, boter en eieren.
Schep het beslag in een ingevette vorm en strijk het glad. Doe de vorm in het midden van een matig warme oven (150 graden). Bak de cake gaar in ongeveer anderhalf uur. Haal de cake uit de oven en laat deze even staan. Haal nu de cake uit de bakvorm.

Volkoren appelgebak

U heeft nodig:

  • 175 gram volkorenmeel
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • geraspte schil van een halve citroen
  • 90 gram margarine
  • 500 gram appels (goudreinettten)
  • 120 gram krenten en rozijnen
  • Melk
  • Kaneel

Snij de margarine met twee messen door het meel. Voeg de suiker en de geraspte citroenschil toe. Voeg zoveel melk bij, tot een soepel deeg ontstaat. Verdeel het deeg in twee stukken en rol beide stukken uit. Leg één deel in een ondiepe beboterde vorm. Bestuif het deeg met meel en bedek het met stukjes appel, krenten en rozijnen. Strooi er kaneel over en eventueel naar smaak nog wat suiker. Leg het tweede stuk deeg er over heen en bak het geheel in een half uur bij een temperatuur van 190 graden gaar. Snij het gebak nadat het helemaal is afgekoeld in stukken.

Molenkoekjes

U heeft nodig:

  • 300 gram volkorenmeel
  • 200 gram plantaardige boter
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel honing

Meng alle bestanddelen goed door elkaar tot een bal. Rol de bal uit tot een worstmodel en snij deze in plakjes. Druk de plakjes met een vork op een ingevette bakplaat. Bak deze in ongeveer 40 minuten gaar in de oven bij een temperatuur van ongeveer 85 graden. Let op: De oven moet wel eerst voorverwarmd worden.