Recepten voor cake en koek

Hieronder vindt u overzicht van de recepten voor de koek- en cakeproducten uit onze winkel. Op onze website vindt u ook een pagina met broodrecepten.

Appeltaartmix

Voor het deeg:

  • 1 zakje appeltaartmix
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei(M)

Voor de vulling:

  • 5 zure appels in schijfjes of blokjes
  • 80 gram suiker
  • 50 gram krenten
  • rasp van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de appeltaartmix, de boter en het ei (geklopt) in een kom en kneed dit tot een bal. Rol de bal uit to ongeveer 1 cm dikte en bekleed een springvorm (24 cm) hiermee. Meng de ingrediënten voor de vulling en vul de springvorm hiermee. Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Blondiemix met walnoten

  • 1 zakje blondiemix met walnoten
  • 125 gram boter
  • 2 eieren (M)

Verwarm de oven voor op 170°C. Leg een vel ingevet bakpapier in een bakvorm van 20×20 cm. Smelt de boter met de witte chocoladedruppels au bain marie. Haal van het vuur en koel het mengsel af tot lauwwarm. Klop de eieren los en roer deze goed door het boter-chocolade mengsel. Doe dan de blondiemix erbij en meng totdat het mengsel kleverig is. Schep alles in de bakvorm en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de blondie in de vorm afkoelen voordat u er stukjes van snijdt.

Boterkoekmix

  • 1 zakje boterkoekmix
  • 200 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 1 ei of scheutje melk voor het bestrijken

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet het bakblik in. Meng de boter met de mix en kneed tot een bal. Druk de bal in het bakblik en verdeel gelijkmatig zodat een egale laag ontstaat. Bestrijk de bovenkant met het ei of de melk. Bak de boterkoek in 30 minuten gaar.

Browniemix met walnoten

  • 1 zakje browniemix met walnoten
  • 75 gram boter
  • 2 eieren (M)

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel ingevet bakpapier in een bakvorm van 20×15 cm. Smelt de boter met de pure chocoladedruppels au bain marie. Haal van het vuur en koel het mengsel af tot lauwwarm. Klop de eieren los en roer deze goed door het boter-chocolade mengsel. Doe dan de browniemix erbij en meng totdat het mengsel een beetje vloeibaar en kleverig is. Schep alles in de bakvorm en bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie in de vorm afkoelen voordat u er stukjes van snijdt.

Cake

  • 1 zakje cakemix naar keuze
  • 200 gram boter of margarine
  • 4 eieren (M)

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter of margarine glad met een handmixer of in een standmixer. Voeg één voor één de eieren toe en zorg ervoor dat deze goed opgenomen worden. Vijf minuten doormixen, totdat het lijkt alsof het mengsel geschift is. Spatel de cakemix in drie delen voorzichtig door het mengsel heen voor een luchtige en malse cake. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.

Molentip: Door de cakemix met de spatel in plaats van met de mixer door het beslag te mengen voorkom je dat de gluten in de bloem zich gaan ontwikkelen en de cake compact wordt van structuur.

Chocolate chip cookiemix

  • 1 zakje chocolate chip cookiemix
  • 115 gram boter
  • 1 ei (M)

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de inhoud van het zakje in een beslagkom. Smelt de boter en laat deze afkoelen tot lauwwarm. Voeg de afgekoelde boter en het ei bij de mix. Meng kort door, voeg de chocoladedruppels toe en kneed tot een bal. Maak kleine bolletjes en druk deze plat op de bakplaat. De koekjes lopen iets uit, dus houd voldoende ruimte tussen de koekjes. Bak in 10 minuten af en laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes op een rooster verder afkoelen.

Eierkoekmix

  • 1 zakje eierkoekmix
  • 225 ml water
  • bloem om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 240°C. Los het ammonium in water op. Meng de mix met het water tot een homogeen mengsel. Verdeel het mengsel in 12 hoopjes op een licht ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Bak de koeken in 6-8 minuten af en laat deze goed afkoelen op een rooster.

Hazerswoudse molenkoek

  • 1 zakje Hazerswoudse molenkoek 500 gram
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei (M)

Verwarm de oven voor op 160°C. Kneed de boter, voeg daarna de mix en de eieren toe en meng tot een bal. Druk de bal uit op een bakplaat of in een bakvorm en verspreid deze gelijkmatig tot een dikte van ongeveer 2,5 cm. Verhoog de temperatuur van de oven naar 175ºC en bak de molenkoek in 30-45 minuten af.

Kokosmakronenmix

  • 1 zakje kokosmakronenmix
  • 125 ml water dat net van de kook af is

Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de mix met het water gedurende 5 minuten op een gemiddelde snelheid. Laat het beslag vervolgens 15 minuten rusten. Leg de ouwel op de bakplaat en verdeel het beslag hierover. Bak de kokosmakronen in 18 minuten gaar met de ovendeur op een kiertje. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Speculaas

  • 100 gram speculaasmix
  • 70 gram boter of margarine
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels water of melk

Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg en laat het 30 min. in de koelkast rusten (of 24 uur, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen). Verwarm de oven voor op 155°-160°C. Rol het deeg uit, steek de koekjes uit met de gewenste vorm of maak bolletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Leg de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier of ingevet met boter. Bak de speculaasjes in 20-25 min. af.

Molentip: Gebruikt u een speculaasplank? Volg dan onderstaande tips om ervoor te zorgen dat het deeg altijd zonder problemen uit de vorm komt.

  • Vet de plank voor gebruik in met slaolie. Herhaal dit na 2 uur.
  • Bestuif de plank met bloem.
  • Druk een bolletje deeg goed in de vorm en snijd het restant af met een scherp mes.
  • Draai de plank om boven de bakplaat en geef er een tik op zodat het koekje op de bakplaat valt.
  • Bestuif de plank opnieuw met bloem en herhaal het proces net zolang tot het deeg op is.

Wafelmix

  • 1 zakje wafelmix
  • 200 gram boter (gesmolten en afgekoeld)
  • 4 eieren (M)
  • 3 dl melk

Splits de eieren. Doe de mix in een kom, maak een kuiltje en voeg daaraan het eigeel, de boter en de helft van de melk toe. Roer goed door en voeg het restant van de melk toe. Klop in een andere, schone kom de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Vet een wafelijzer in en bakken maar!

Zandkoekjesmix

  • 1 zakje zandkoekjesmix
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)

Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de mix met de boter in een kom tot een samenhangend deeg. Niet te lang doormengen. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast. Rol het daarna uit, steek de koekjes uit met een vorm naar keuze en leg de koekjes op een bakplaat. Bak de koekjes 12-15 minuten af en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.